Omakotisäätiö logo

Virike- ja vapaaehtoistoiminta luo onnen hetkiä ja riemukkaita retkiä

Jenni Sinkkonen toimii Omakotisäätiössä virikevastaavana sekä pyörittää ryhmäkotien vapaaehtoistoimintaa. Omakotisäätiössä panostetaan asukkaiden viihtyvyyteen luomalla monipuolista toimintaa. Monipuolisuus ja innostus työtä kohtaan kuuluu myös Jennin haastattelussa. Tervetuloa lukemaan!


- On ikimuistoista nähdä hymy asukkaan kasvoilla, kun hän saa kutimet pitkästä aikaa käsiinsä, näkee kotikaupunkinsa korkealta maailmanpyörästä tai saa upottaa varpaat rantahiekkaan, toteaa Omakotisäätiössä virikevastaavana toimiva Jenni Sinkkonen.


Jenni on reilun vuoden verran toteuttanut yhdessä ryhmäkotien asukkaiden kanssa retkiä, tapahtumia ja ihan vaan rauhallista yhdessä olemista. Myös omaiset otetaan mukaan toimintaan, he saavat videoita, kertomuksia ja voivat toki itse osallistua retkille.


- Työni on hyvin luovaa ja on ihanaa miettiä erilaisia aktiviteetteja asukkaille. Kaikki lähtee asukkaiden toiveista. Yleensä mietimme yhdessä asukkaan kanssa mitä hän haluaisi tehdä. Välillä puuhaamme kahdestaan ja välillä mukana on useampia asukkaita. 


Jenni vetää yhdessä kollegansa Marikan kanssa perjantaisin Iloa ja eloa -ryhmää. Joka toinen perjantai kokoontuu miesten ryhmä ja joka toinen perjantai naisten. Ja välillä kaikki ovat yhdessä.


-Tässä ryhmässä on toteutettu mitä moninaisimpia toiveita. Olemme käyneet mm. Skywheel ja Linnanmäki -vierailuilla. Ulkoilemme ympäri vuoden ja talvisin järjestämme konsertteja omassa salissamme. Ja onpa meillä tulossa missikisatkin, josta kuulette varmasti lisää.


Myös teknologia luo ihan uusia mahdollisuuksia, josta Jenni on innoissaan.

- Mihinkään ulkomaille emme tietenkään voi oikeasti lähteä, mutta nyt suunnitteilla on virtuaalimatkat. Saa nähdä mitä maita valloitamme! 

Teknologiaa on hyödynnetty jo mm. rentoutushuoneessa ja tulossa on virtuaalinen akvaariomaailma -elämys.


Vapaaehtoistoiminnasta uusia ystäviä


Toinen Jennin vastuulla oleva tehtävä on ryhmäkotien vapaaehtoistoiminnan

pyörittäminen. Omakotisäätiön ystävät nimellä kulkeva toiminta on ollut käynnissä

jo vuodesta 1982. Nyt toimintaan kaivataan lisää vapaaehtoisia.

Vapaaehtoiseksi voi tulla omien aikataulujen mukaan ja tuoda halutessaan mukanaan omaa osaamistaan.


- Meille voi tulla todella matalalla kynnyksellä vapaaehtoiseksi. Ei tarvitse jännittää tai sitoutua pitkiksi ajoiksi ja hoitajat ovat aina tukena. Minulle voi soittaa tai laittaa viestiä, kerron mielelläni vapaaehtoistoiminnasta ja esittelen paikkoja.


Vapaaehtoisena voi toimia omien mieltymysten mukaan, vaikka juttukvaverina, kahvitteluystävänä tai jakaa omaa osaamistaan asukkaille.


- Jos vapaaehtoinen on innokas maalaaja hän voi vaikka pitää maalauspajoja tai jos kotona on lemmikki sen voi ottaa mukaan toimintaan. Mitä vain voi ehdottaa asukkaiden iloksi, Jenni muistuttaa.


Vapaaehtoinen saa myös itse paljon myös uusia ystäviä toisista vapaaehtoisista ja asukkaista. Näin omiin päiviin tulee tapahtumia ja rytmiä. Vapaaehtoistoiminta sopii loistavasti kaikenikäisille, nuorista ikäihmisiin.


Niin virike- kuin vapaaehtoistoiminnassa Jenni on huomannut, että usein ihan ne pienetkin asiat, kuten ulkoilu, yhdessä oleminen ja juttelu tuovat paljon iloa. 


- Kannustan kaikkia vapaahtoistoiminnasta kiinnostuneita tulemaan rohkeasti mukaan luomaan ihania muistoja ikäihmisille kodinomaiseen ympäristöön. Vapaaehtoinen ystävä on monelle asukkaalle kultaakin kalliimpi.Lisätietoja viriketoiminnasta ja ryhmäkotien vapaaehtoistoiminnasta

kertoilee mielellään Jenni.


Ota siis rohkeasti yhteyttä:

puh. 050 3436 842, jenni.sinkkonen@omakotisaatio.fi