Omakotisäätiö logo

Senioritoiminnan vapaaehtoistoiminta


Omakotisäätiön senioritoiminnan vapaaehtoisena voit toimia juttu- tai ulkoilukaverina kotona asuvalle ikäihmiselle. Vapaaehtoinen voi toimia myös erilaisten ryhmien ohjaajana, avustaa tapahtumissa ja tarjota seniorille tukea tietokoneen tai älypuhelimen käytössä. Tai haluaisitko ehkä tarjota jollekin ikäihmiselle riksakyydin luontoon? Uusia riksaluotseja koulutetaan säännöllisesti.


Omakotisäätiön vapaaehtoiset muodostavat tiiviin ryhmän, jossa on mukava olla. Myös vapaaehtoinen saa uudenlaista yhteisöllisyyttä ja osallisuutta kuulumalla Omakotisäätiön Senioritoiminnan vapaaehtoisryhmään. Vapaaehtoisena pääset halutessasi hyödyntämään omaa osaamistasi ja osallistumaan alueen senioritoiminnan kehittämiseen.


Kaikki vapaaehtoiset perehdytetään henkilökohtaisesti toimintaan. Tukea vapaaehtoisena toimimiseen saat aina Senioritoiminnan työntekijöiltä. Vapaaehtoisena toimiminen ei vaadi ammatillista osaamista, tärkeintä on kyky olla läsnä ihmisenä ihmiselle. Vapaaehtoisena tuot iloa muille ja saat itsekin hyvän mielen! Etsitään yhdessä juuri sinulle sopiva toimintamuoto.


”Vapaaehtoistoiminta tarjoaa auttamisen iloa ja oma mielikin virkistyy.”

Vapaaehtoisten ryhmässä on mukava ja

leppoisa ilmapiiri.

Jos kiinnostuit, niin otathan yhteyttä!

SOITA SARILLE 0400 270 622

sari.matero@omakotisaatio.fi

Ryhmäkotien vapaaehtoistoiminta


Omakotisäätiöllä on ollut vuodesta 1982 lähtien vapaaehtoistoimintaa, joka kulkee nimellä Omakotisäätiön ystävät. Joukkoomme mahtuu uusia ystäviä, joten kiva, kun piipahdit lukemaan Omakotisäätiön vapaaehtoistoiminnasta, meidän ryhmäkodeissa!


Omakotisäätiöllä on viisi ryhmäkotia, joissa jokaisessa asustelee 15 muistisairasta senioriasukasta. Asukkaat kaipailevat hoitajien hössötyksen keskelle välillä ystävää kenen kanssa viettää aikaa. Vapaaehtoinen ystävä on monelle asukkaalle siis kultaakin tärkeämpää.


Vapaaehtoinen ystävä tuo ryhmäkoteihin omaa tietotaitoaan. Ystävä rupattelee, ulkoilee, osallistuu talon tapahtumiin ja retkiin yhdessä asukkaan kanssa. Ystävät voivat toimia myös riksaluotseina, joihin meiltä saa näppärästi koulutuksen. Kun vapaaehtoinen ystävä ja asukas löytävät yhteisen sävelen, siinä on yleensä hoitajat vain tiellä!


Hännän heilutusta ja tassujen tömistelyäkin kuuluu, sillä vapaaehtoiset koirakaverimme käyvät säännöllisesti moikkaamassa asukkaitamme.


Vapaaehtoinen ystävä ei jää koskaan yksin. Aina on saatavilla henkilökunnan tuki ja turva. Meillä on rento ja ystävällinen ilmapiiri, ryhmissä on mukava ja helppo olla!


Vapaaehtoistoiminta ryhmäkodeissa on ensiarvoisen tärkeää, se tuo hyvin paljon iloa asukkaidemme sekä ystäviemmekin elämään.Vapaaehtoistoiminta ei ole sidottu aikaan. Voit käydä säännöllisesti silloin kun haluat, kerran viikossa, kerran kuussa, tai ihan vaan vaikka yhden ainoan kerran.

 

Toivottavasti tavataan pian!

omakotisäätiön vapaaehtoistoiminta

Ota yhteyttä